Uitvaartsprekers

Wanneer iemand in uw, directe, omgeving is overleden wilt u wellicht graag dat er iets gezegd wordt. Dit moet recht doen aan de overledene, maar het kan heel moeilijk zijn om de juiste woorden te vinden. Hieronder vindt u enkele (sites van) mensen die zich gespecialiseerd hebben in het maken van teksten om te gebruiken bij een uitvaart en/of de invulling aan de afscheidsplechtigheid kunnen geven.

Spreker/Voorganger bij een uitvaart: Ans Steunenberg-Aaftink

Ruim dertig jaar heb ik samen met mijn man Johan Steunenberg gewerkt in onze schoenenwinkel aan de Larenseweg. Ik ben gaan zoeken naar een nieuwe uitdaging en invulling van de vrije tijd die na het stoppen met de winkel was ontstaan. In september 2013 ben ik aan Hogeschool Windesheim begonnen met een opleiding voor Pastoraal Werker. Na vier jaar met veel boeken, werkstukken en intensieve stages heb ik die studie met succes afgerond.
Door de ervaringen met het werken bij Akke Verhoeven Uitvaartbegeleiding en door de opleiding ontdekte ik dat mijn hart ligt bij het in gesprek gaan met mensen over verlies en het verzorgen van een uitvaartplechtigheid.
Ieder mens heeft een levensverhaal, ieder mens is verbonden met anderen en heeft een traditie en een levensbeschouwing. Dat kan een verbinding zijn met het verhaal van God en de mensen zoals we dat uit de Bijbel kennen, dat kan ook zijn dat die verbinding weg is en er andere spirituele vormen voor terug zijn gekomen. Ik sta open voor alle levensverhalen en voor alle levensbeschouwingen. Ik respecteer de verhalen en de wensen die mensen mij toevertrouwen.
Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd over verschillende religies, visies en tradities. Zelf ben ik verbonden aan de PKN Hervormde Gemeente in Holten.
Voor mij zijn de uitgangspunten bij het samenstellen van een uitvaartplechtigheid: Het leven van de overleden dierbare tot zijn recht laten komen en te verbinden met zijn/haar tradities en levensbeschouwing en van diegene die achterblijven. Graag geef ik woorden aan wat benoemd moet en mag worden maar onzegbaar lijkt voor de naasten. Luisteren is dan het belangrijkste werkwoord voor mij.
Voor (pastorale) gesprekken en spreken of voorgaan bij een uitvaartplechtigheid ben ik te bereiken via Akke Verhoeven Uitvaartbegeleiding 0548-367744 of rechtstreeks op 06-18931250 of ansaaftink@kpnmail.nl.

http://dekernonline.nl

www.dusttekst.nl

www.woordenpalet.nl

www.mariavanmierlo.nl

www.humanistischeuitvaart.nl