Voorbespreking

Heel vaak wordt na afloop van een begrafenis of crematie nagepraat over hoe één en ander verliep. Dat is het moment waarop doorgaans ook wordt gesproken over hoe we het zelf zouden willen, of wat juist niet wenselijk zou zijn. Het duurt niet lang of die uitgesproken ideeën en wensen verdwijnen weer naar de achtergrond.

Het bespreken en vervolgens vastleggen van uitvaartwensen geeft mensen vaak rust. Rust voor zichzelf maar ook richting naasten die hierdoor weten welke keuzes zij moet maken zodra hun dierbare is overleden.

Ook kan het belangrijk/fijn zijn om te weten wat de door u gewenste uitvaart gaat kosten. Ik kan voor u een kostenoverzicht maken op basis van de op dat moment besproken wensen. Eigenlijk is het heel logisch om van te voren een idee te hebben om welke kosten het gaat. Willen we niet bij alle grote aankopen/investeringen weten wat deze gaan kosten? En juist als het gaat om uitgaven waar we allemaal – niemand uitgezonderd – ooit mee te maken krijgen wachten we af en zien wel als het eenmaal zover is. Dat is jammer. Het neemt veel onzekerheid weg als u uw gedachten over uw eigen afscheid aan het papier toevertrouwt en ook inzicht heeft in de kosten.

U kunt met mij een afspraak maken om uw wensen kenbaar te maken, voor zover u die al helder voor ogen staan. Vandaag de dag zijn de mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid divers en groot in aantal. Onder meer door aanpassingen in de wetgeving . Ik kan u hierover vrijblijvend adviseren.